Odpiralni čas:
torek – sobota: 10:00-18:00

MUZEJNICA MAMUT

Na muzejnici Mamut otrokom predstavimo življenje v kameni dobi in poklic arheologa. Ob razstavi najstarejšega muzejskega eksponata, okla dlakavega mamuta bodo spoznali to veliko, danes izumrlo žival. V peskovniku z neoporečno mivko bomo ponazorili arheološka izkopavanja. Otroci bodo izkopali okostje mamuta in ga sestavili. Ob podobi mamuta naravne velikosti se bomo pogovarjali o njegovi velikosti, barvi, dlaki, zobeh in se naučili kako in zakaj je kamenodobni človek lovil mamuta.

prijava: dunja.salecl@museum-mb.si

Po želji se lahko udeležite sklopa vseh šestih ali pa se odločite za posamezne muzejnice. Cena posamezne muzejnice znaša 3 € na otroka, cena sklopa vseh šestih muzejnic pa znaša 15 € na otroka.

Če se boste odločili za sklop vseh šestih muzejnic, prosimo, da prijavo posredujete na naslov dunja.salecl@museum-mb.si. V primeru, da želite otroke pripeljati le na posamezne muzejnice, prijavo posredujte na elektronski naslov, ki je naveden v nadaljevanju ob predstavitvi posameznih muzejnic. Dodatne informacije lahko dobite tudi na tel. št. 228 35 51 (Dunja Salecl, Maja Hren Brvar, Ivana Unuk).

Dostopnost