Odpiralni čas:
torek – sobota: 10:00-18:00

MUZEJNICA OBLEKA NAREDI ČLOVEKA

Muzejnica Obleka naredi človeka otrokom predstavi kulturo oblačenja skozi čas. Otroci spoznajo kako so ljudje v preteklosti izdelovali razne vrste blaga in kateri kosi oblačila so zaznamovali določena obdobja. Spoznajo raznovrstnost in simboličen pomen nekaterih modnih dodatkov – klobuki, pahlajče, rokavice, ter se seznanijo z manj poznanimi predmeti, ki so jih dame in gospodje uporabljali kot pripomočke – praskalniki, žepne ure, ščipalke za prste itd.

prijava: maja.hrenbrvar@museum-mb.si 

Po želji se lahko udeležite sklopa vseh šestih ali pa se odločite za posamezne muzejnice. Cena posamezne muzejnice znaša 3 € na otroka, cena sklopa vseh šestih muzejnic pa znaša 15 € na otroka.

Če se boste odločili za sklop vseh šestih muzejnic, prosimo, da prijavo posredujete na naslov dunja.salecl@museum-mb.si. V primeru, da želite otroke pripeljati le na posamezne muzejnice, prijavo posredujte na elektronski naslov, ki je naveden v nadaljevanju ob predstavitvi posameznih muzejnic. Dodatne informacije lahko dobite tudi na tel. št. 228 35 51 (Dunja Salecl, Maja Hren Brvar, Ivana Unuk).

Dostopnost