Odpiralni čas:
torek – sobota: 10:00-18:00

GUGALNIK IDEJ

LABIRINT

2019

15. 06. 2019 ob 18.00, 19.00, 21.00, 22.00, 23.00
Občasna razstava
Ogledni depo pohištva, Kino Partizan

 

LABIRINT
Med skušnjavo okušanja in izkušnjo zaznavanja čutov

Labirint je prostor posebnih oblik in deluje na ljudi, ki hodijo skozenj ali ga opazujejo. Z izkušnjo potovanja in raziskovanja notranjih prostorov omogoča senzibilno aktivnost akterjev in gledalcev – udeležencev ter aktivira možnost izkustvenih spoznanj na podlagi čutnega zaznavanja.

Namen potujočega labirinta je spoznati in zaznati dogajanje ter ga transformirati v posebno izkušnjo uporabnika. Izkusiti prostor, zgodbe preteklosti in zaznave sedanjosti, ki povežejo svet spomina. Most med preteklostjo in prihodnostjo. Udeleženec postane eno s svojo lastno osebno zgodovino, razvije svojo lastno mistično avanturo.

V letošnjem GUGALNIKU IDEJ z različnimi pristopi kreiramo mostove med muzealijami in sodobno plesno uprizoritveno umetnostjo. Ogledni depo pohištva je pojem materializirane zgodovine, kjer je zmeraj prisoten spomin preteklosti. Telo, ki vstopa v prostor, vstopa kot konglomerat tisočerih zaznav, zgodb in lastnih spominov. Dolgoletna tradicija Kina Partizan je nekoč ponujala gibljive slike in sedeče gledalce, danes pa so vloge zamenjane. Odmevi preteklosti kot izkušnja sedanjosti. Zgodovina prihodnosti.

Dostopnost