Odpiralni čas:
torek – sobota: 10:00-18:00

GRAJSKI MUC TIGI

 

Na muzejnici Grajski muc Tigi se otroci seznanijo z izbranimi predmeti na stalni razstavi Med bliščem in bedo srednjega veka. Spoznajo velika grajska vrata, da je mesto nekoč imelo obzidje, kdo so bili vešči izdelovalci različnih, za življenje pomembnih, predmetov, zakaj so se uporabljale velike obrtniške skrinje in izveski, kako je izgledal pravi vitez in zakaj je nosil oklep, spoznajo pa tudi zgodbo govorečega pečatnika. Po ogledu razstave srečajo grajskega muca Tigija, ki jim predstavi svoja najljubša skrivališča v muzeju in različne dragocene predmete. Muzejnica se zaključi s glasbeno izštevanko, ki govori o Tigiju in njegovih prijateljih. Ali že znate sešteti vse tačke naših grajskih živalic?

prijava: pedagogika-muzej@museum-mb.si

Po želji se lahko udeležite sklopa vseh šestih ali pa se odločite za posamezne muzejnice. Cena posamezne muzejnice znaša 3 € na otroka, cena sklopa vseh šestih muzejnic pa znaša 15 € na otroka.

Če se boste odločili za sklop vseh šestih muzejnic, prosimo, da prijavo posredujete na naslov dunja.salecl@museum-mb.si. V primeru, da želite otroke pripeljati le na posamezne muzejnice, prijavo posredujte na elektronski naslov, ki je naveden v nadaljevanju ob predstavitvi posameznih muzejnic. Dodatne informacije lahko dobite tudi na tel. št. 228 35 51 (Dunja Salecl, Maja Hren Brvar, Ivana Unuk).

Dostopnost