Odpiralni čas:
torek – sobota: 10:00-18:00

RAZISKUJ

ONSTRAN SVETLOBE

Edina tema, ki obstaja, je neznanje. (W. Shakespeare)

Ana Šter

Ana Šter, Pogled, akril

Rojena je 1957 v Kranju in živi v Lešah pri Tržiču. Od sedmega leta se spopada s sladkorno boleznijo in posledično izgubo vida. Ostalo ji je 5% vida. Po preselitvi v nov dom v Leše in po upokojitvi je skupaj z možem začela še slikati. Najlepši motivi so rože in tihožitja v akrilu in pastelni tehniki, poizkuša pa se tudi v abstrakciji.

Izobražuje se v okviru Društva slepih in slabovidnih Kranj, kjer so bili mentorji Marjeta Žohar, Ivan Stojan Rutar, Izidor Jalovec, Bolislav Čeru, Vinko Hlebš ter v Društvu paraplegikov Slovenije, kjer so mentorji Jože Potokar, Rasso Causevig in drugi.

Vsa ta izobraževanja so rodila slike, ki so jim umetnostni zgodovinarji dali zelo pozitivne ocene in Ana se je opogumila, da jih razstavi. Do sedaj je imela 25 skupinskih razstav in eno skupaj z možem Borisom Šterom.

Tehnika: akril na platnu
Velikost: 50 x 70 cm
Kraj in leto nastanka: Leše pri Tržiču, 2019
Opis: Na sliki sem žela prikazati, da vsako stvar, ali dejanje posameznik vidi drugače. Zato se na spodnjem delu platna prelivajo odtenki hladnih tonov, na zgornjem pa odtenki toplih tonov. Med njima je delna ločnica, ki jo povezuje simbolično oko, s katerim pogledamo onstran svetlobe ali teme.

 

 

 

 

 

Dostopnost