Predmaturitetni recital dijakov Konservatorija za balet in glasbo Maribor Tjaše Pauko (flavta) in Iona Delića (tolkala).

Tjaša Pauko (rojena 2000) je pričela z igranjem flavte pri osmih letih v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pri profesorici Liji Frajnkovič. Zadnje leto šolanja je zaključila v razredu profesorice Doroteje Feguš. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu je nadaljevala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri profesorici Valeriji Kamplet, kjer trenutno obiskuje 4. letnik.
V času izobraževanja se je udeležila več državnih in mednarodnih tekmovanj: Davorin Jenko v Beogradu, zlato priznanje, Ars Nova v Trstu, komorna, srebrno priznanje, TEMSIG – državno tekmovanje, srebrno priznanje, Mednarodno glasbeno tekmovanje Beograd – komorna skupina in solo, zlato priznanje, Ars Nova v Trstu – komorna skupina, prvo mesto, tretja nagrada in posebno priznanje za najboljšo izvedbo moderne kompozicije, izbrane za zaključni koncert nagrajencev, 22. mednarodno tekmovanje EURITMIA Povoletto, srebrno priznanje, 48. TEMSIG – bronasto priznanje in Mednarodno glasbeno tekmovanje Beograd 2019 – zlato priznanje.
Tjaša se redno dodatno izobražuje na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih flavtistih: Adriana Ferreira, Alberto Almarza, Karolina Šantl Zupan, Paolo Taballione, Hansgeorg Schmeiser, Simon Channing, Gitte Marcusson, Nina Assimakopoulos, Erwin Klambauer, Nils Thilo Krämer …

Ion Delić (rojen 2000) je pričel z igranjem tolkal pri dvanajstih letih v razredu profesorja Martina Bajdeta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je v treh letih opravil nižjo stopnjo glasbenega izobraževanja, opravil sprejemni preizkus in se vpisal v srednješolski program umetniške gimnazije. Sedaj obiskuje 4. letnik, njegov mentor je profesor Martin Bajde. V šolskem letu 2017/2018 je izvedel solistični nastop s Pihalnim orkestrom umetniške gimnazije Konservatorija Maribor.
V času glasbenega izobraževanja se je udeležil več tekmovanj: TEMSIG 2014 (državno tekmovanje, srebrno priznanje), Svirel 2015 (zlato priznanje), Svirel 2016 (zlato priznanje), TEMSIG 2016 (državno tekmovanje, srebrno priznanje), mednarodno tekmovanje v
Beogradu 2016 (2. mesto).

Mentorja: Valerija Kamplet, flavta in Martin Bajde, tolkala.
Korepetitor: spec. Ivan Ferčič, prof.

Program:

C. Ph. E. Bach: Koncert v d-molu
I. Allegro,
II. Un poco andante,
III. Allegro di molto.
Tjaša Pauko, flavta

E. Sejourné: Concerto for Marimba and Strings (piano)
I. Tempo souple,
II. Rhythmique, energique.
Ion Delić, tolkala

J. M. Leclair: Sonata v e-molu op. 9/2
I. Dolce,
II. Allemanda,
III. Sarabanda,
IV. Minuetto, Double.
Tjaša Pauko, flavta

Č. Sojar-Voglar: TNA Concertino
Ion Delić, tolkala

N. Paganini: 24 Caprices (št. 9)

A. Ajdič: Zvočni pejsaž
Tjaša Pauko, flavta

R. Oetomo: Over the Rainbow
Ion Delić, tolkala

G. Fauré: Fantasie op. 79
Tjaša Pauko, flavta

Prijazno vabljeni.

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: