Predmaturitetni recital dijakov Konservatorija za balet in glasbo Maribor Igorja Sabadina (trobenta) in Jana Čugalja (violina) v viteški dvorani.

IGOR SABADIN (1999) je začel igrati trobento pri šestih letih v Glasbeni šoli Gornja Radgona pri učiteljih Tomažu Polaku, Andreju Reberniku in Janezu Lorberju. V tem času se je udeležil več tekmovanj in dosegel visoka priznanja. Leta 2014 se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Maribor v razred profesorja Dušana Remšaka, kjer končuje četrti letnik. Dodatno se je izobraževal pri Antonu Grčarju, Tiborju Kerekešu in Francu Kosemu. Je član Pihalnega orkestra Šentilj, Big Banda Rogaška Slatina in Brass Banda Slovenija.

JAN ČUGALJ (1999) je začel igrati violino pri petih letih pri profesorju Petru Kuharju v Glasbeni šoli Rogaška Slatina. V času izobraževanja se je udeleževal tudi številnih mednarodnih in državnih tekmovanj, kjer je osvajal visoka priznanja. Znanje je izpopolnjeval na zimskih in poletnih seminarjih pri profesorju Petru Kuharju, profesorju Zoranu Milenkoviću in profesorici Marini Sorokowi. Dve leti je kot nadarjeni otrok obiskoval Univerzo za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju v razredu Marine Sorokowi. Je dijak 4. letnika umetniške gimnazije Konservatorija Maribor.

Mentorja: Dušan Remšak, trobenta in Peter Kuhar, violina.

Korepetitorici: mag. Metka Žižek in mag. Lidija Maletić.

 

Program:

 

A. Arutjunjan: Koncert za trobento

Igor Sabadin, trobenta

 

J.Sibelius: Koncert za violino v d-molu, op. 47

Jan Čugalj, violina

 

A.Goedicke: Koncertna etuda

T. Hansen: Sonata za trobento in klavir

Igor Sabadin, trobenta

 

Dogodek nima vstopnine.

Prijazno vabljeni.

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: