sobota, 15. marec, ob 10.00
GRAJSKI VRTOVI IN OBEDI*
Ustvarjalna delavnica
Izven zelenjavnih gredic naših vrtov uspevajo pleveli in cvetlice, s katerimi si lahko vitaminsko in energijsko popestrimo vsakdanje obroke. Na kulinaričnih delavnicah, ki jih bo vodila Meta Pivec, strokovna sodelavka v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, bomo spoznavali uporabne sezonske rastline, ki rastejo na naših vrtovih. Na prvem srečanju, ki po vrtnarskem koledarju Karla Foesterja, slavnega nemškega vrtnarja, sodi v predpomlad, bomo z užitnimi pleveli pripravili jajčno omleto in si skuhali zeliščni čaj.
Meta Pivec, strokovna sodelavka v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, je avtorica prispevkov o okrasnih, novih in nenavadnih rastlinah, ki jo navdušuje vsestranska uporabnost rastlin. V botaničnem vrtu sodeluje v promocijskih aktivnostih, pripravlja izobraževalne dogodke, vodi šolske in turistične skupine ter je mentorica študentom.
Na delavnicah v kuhinji Pokrajinskega muzeja Maribor nas bo popeljala v svet super rastlin. Izven zelenjavnih gredic naših vrtov uspevajo pleveli in cvetlice, s katerimi si lahko estetsko in vitaminsko ter energijsko popestrimo vsakdanje obroke. Rastline bomo na delavnicah spoznavali sezonsko, tako kot se pojavljajo na vrtu. S spoznavanjem uporabnih rastlin, ki rastejo na naših vrtovih, si lahko olajšamo družinski proračun, namenjen za nakup hrane in prehranskih dopolnil.
(Grajska kavarna, vhod s Trga svobode)
* plačljiv program, cena delavnice je 15,00 € po udeležencu, predhodne prijave na: museum@museum-mb.si ali
02 228 35 51, omejeno število udeležencev, prijave do 13. 3. 2025 oz. do zapolnitve prostih mest