MUZEJNICA PTIČJE STRAŠILO

Na muzejnici Ptičje strašilo otroci spoznavajo naravno in etnološko kulturno dediščino Maribora kot dela vinorodne pokrajine. Ob ogledu razstav se bomo pogovarjali o trti in grozdju. Ugotavljali bomo kje lahko v Mariboru vidimo rasti trto, kdaj zori grozdje, kako ga obiramo in kaj lahko iz njega naredimo. Spoznali bomo klopotec, ki s svojim “petjem” plaši in odganja ptiče, hkrati pa opozarja tudi na to, da je grozdje že pričelo zoreti. Otroci bodo izdelali zvočno strašilo, ragljo, ki jo bodo odnesli domov.

prijava: dunja.salecl@museum-mb.si

Po želji se lahko udeležite sklopa vseh šestih ali pa se odločite za posamezne muzejnice. Cena posamezne muzejnice znaša 3 € na otroka, cena sklopa vseh šestih muzejnic pa znaša 10 € na otroka.

Če se boste odločili za sklop vseh šestih muzejnic, prosimo, da prijavo posredujete na naslov dunja.salecl@museum-mb.si. V primeru, da želite otroke pripeljati le na posamezne muzejnice, prijavo posredujte na elektronski naslov, ki je naveden v nadaljevanju ob predstavitvi posameznih muzejnic. Dodatne informacije lahko dobite tudi na tel. št. 228 35 51 (Dunja Salecl, Maja Hren Brvar, Ivana Unuk).