MUZEJNICA NIMA FANTEK KAPICE, KAPICA IMA FANTIČKA

15. 2. 2022 – 30. 3. 2022

Muzejnica Nima fantek kapice, kapica ima fantička otrokom približa zbirko oblačil in omogoča primerjavo med nekoč in danes. Ob Župančičevi uganki o želodu si ogledajo razstavljena moška in ženska pokrivala ter ugotavljajo podobnosti in razlike med nekdanjimi in današnjimi. Dečki izdelajo vsak svoj cilinder, deklice pa damske klobuke, jih poveznejo na glave, se ogledajo v ogledalu in jih odnesejo s seboj.

prijava: dunja.salecl@museum-mb.si

Po želji se lahko udeležite sklopa vseh šestih ali pa se odločite za posamezne muzejnice. Cena posamezne muzejnice znaša 2 € na otroka, cena sklopa vseh šestih muzejnic pa znaša 10 € na otroka.
Čer se boste odločili za sklop vseh šestih muzejnic, prosimo, da prijavo posredujete na naslov dunja.salecl@museum-mb.si do 21. 9. 2021.
V primeru, da želite otroke pripeljati le na posamezne muzejnice, prijavo posredujte na elektronski naslov, ki je naveden v nadaljevanju ob predstavitvi posameznih muzejnic. Dodatne informacije lahko dobite tudi na tel. št. 228 35 51 (Dunja Salecl, Maja Hren Brvar, Drago Oman).