Velike stvaritve malih mojstrov 2022 – KNJIŽNA ILUSTRACIJA

Vljudno vas vabimo, da se udeležite muzejskega pedagoškega programa Velike stvaritve malih mojstrov, ki bo letos potekal pod naslovom Knjižna ilustracija.  Z izbrano temo se navezujemo na dejstvo, da je Slovenija letos častna gostja na otroškem knjižnem sejmu v Bologni.

Knjižna ilustracija mora biti usklajena z besedilom, saj ga pojasnjuje oziroma dodatno razloži. Zgodovina knjižne ilustracije je dolga okoli 4.000 let, še posebej pa se je ilustracija razmahnila po izumu tiskarskega stroja v 15. stoletju.

Otroška in mladinska literatura sta večinoma bogato ilustrirani. Slovenski ilustratorji, še bolj  pa ilustratorke so znani ne samo pri nas temveč širom sveta.

Učence/ke in njihove mentorje/ice vabimo, da  izdelajo ilustracijo za literarno delo po lastni izbiri – morda za pesem, pravljico, eno izmed mladinskih povesti  ali … Likovno tehniko izberejo sami. Zaradi omejenih razstavnih možnosti naj izdelek ne presega velikosti risalnega lista.

 Likovna dela naj bodo opremljena z naslednjimi podatki (velike tiskane črke):

-naslov literarnega dela, za katerega je ilustracija izdelana ter ime in priimek avtorja literarnega dela

-ime in priimek učenca/ke

-razred

-ime in naslov šole

-ime in priimek mentorja/ice.

Vsa dela, ki bodo prispela v Pokrajinski muzej Maribor najkasneje do ponedeljka, 23. maja 2022, bodo na ogled na razstavi predvidoma od torka, 7. junija 2022 dalje.  Za dodatne informacije vam je na voljo muzejski pedagog Drago Oman, tel.: 228 35 51 ali drago.oman@museum-mb.si

 

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: