Velike stvaritve malih mojstrov 2020: GRAD – ZAKLAD

Ne glede na epidemijo koronavirusa vas tudi letos vljudno vabimo, da se udeležite muzejskega pedagoškega projekta Velike stvaritve malih mojstrov, ki bo letos potekal pod naslovom GRAD – ZAKLAD.

Temu primerno smo v Pokrajinskem muzeju Maribor letos razširili povabilo k sodelovanju v tradicionalnem projektu Velike stvaritve malih mojstrov tudi na posamezne osnovnošolce.

V središče zanimanja postavljamo oblikovanje nekoč in danes. Osnovnošolce vabimo,  da se kot oblikovalci preizkusijo v oblikovanju logotipa za otroški muzej. Vabimo jih torej, da narišejo znak s katerim bi po njihovem najbolje označili muzej, namenjem otrokom.

Prosimo vas, da jih povabite k sodelovanju preko vaših sedaj delujočih povezav. Njihove stvaritve nam  posredujte na pedagogika-muzej@museum-mb.si.

Prispela dela bomo objavili na naših družabnih omrežjih (Facebook, Instagram). Za objavo na družabnih omrežjih nam posredujte le tiste podatke o posredovanih delih, ki nam jih dovolite objaviti (ime in priimek, šola, starost, razred ???).

Ko se bodo naša življenja spet vrnila v ustaljene tirnice, bomo v muzeju postavili tudi realno razstavo vseh tistih del, ki nam jih boste takrat posredovali v fizični obliki. Zato prosimo, da učenci originalne risbe ohranijo in jih na hrbtni strani opremijo  z naslednjimi podatki:

-ime in priimek

-razred

-ime šole

-ime in priimek mentorja/mentorice

 

Lepe pozdrave iz Pokrajinskega muzeja Maribor!

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: