Predmaturitetni recital dijakov Konservatorija za balet in glasbo Maribor Valentina Novaka (kitara, kontrabas) in Teodorja Cotiča (kitara) v viteški dvorani.

VALENTIN NOVAK (2001) je začel igrati kitaro pri šestih letih pri profesorju Stojanu Kralju in nadaljeval pri profesorju Zdravku Rumpfu na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Udeležil se je mnogo kitarskih mednarodnih in državnih tekmovanj ter osvojil nagrade in priznanja: Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov 2011 (kitara, zlata plaketa), 2014 (1. nagrada in zlata plaketa v disciplini kitarski duo s sestro, Katjo Veroniko), 2015 (kitara, zlata plaketa, 2. nagrada), 2018 (kitara, zlata plaketa, 1. nagrada, kontrabas, zlata plaketa, 2. nagrada), Guitar Art Festival Beograd 2013 (3. nagrada), Porečki tirando 2014 (1.nagrada in 2. mesto), Premio Enrico Mercatali (Concorso Europeo di Ghitarra Classica Gorica v Italiji (2017 Premio assoluto), International Guitar Fest Zagreb 2018 (zlata plaketa in 4. mesto), »Andrés Segovia« 10th International Competition for Young Gitarists 2018 – Monheim/Rhein v Nemčiji (finalist in 3.nagrada). Izpopolnjeval se je na seminarjih pri priznanih mojstrih kitare, kot so: Ante Čagalj, Marko Feri, Sanja Plohl, Damjan Stanišić, Vera Ogrizović, Xhevdeth Sahatxhija, Paolo Pegoraro in Istvan Römer. Trenutno zaključuje 4. letnik na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v kitarskem razredu profesorja Vojka Vešligaja in pri predmetu kontrabas pri profesorju Božidarju Kovačiču.

TEODOR COTIČ (2000) je svojo glasbeno pot začel z devetimi leti na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru pri učitelju Jamesu Bownu, kasneje pa pri učitelju Timiju Krajncu. Izobraževanje nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer obiskuje 4. letnik v razredu profesorja Vojka Vešligaja. V času šolanja se uspešno udeležuje raznih mednarodnih in državnih tekmovanj. Leta 2018 je osvojil zlato priznanje in prvo nagrado na tekmovanju Dnevi kitare Krško ter prejel srebrno priznanje na državnem tekmovanju. Redno se izpopolnjuje na seminarjih in poletnih šolah pri priznanih glasbenikih, kot so Tomaž Rajterič, Paolo Pegoraro, Dávid Pavlovits, István Römer, Andres Miolin, Gabriel Bianco, Laura Young, Nejc Kuhar in Jure Cerkovnik.

Mentorja: Vojko Vešligaj, kitara in Božidar Kovačič, kontrabas

Korepetitorica: mag. Metka Unuk Tomšič

Program:

L. Legnani: Caprice št. 7

F. Zenker: Traumwolke, Uber Wipfeln

H. Villa-Lobos: Etuda št. 7

I. Albeniz: Granada

Valentin Novak, kitara

J.S. Bach: Prelude BWV 998

M. Giuliani: Grande Ouverture, op. 61

Teodor Cotič, kitara

S. Koussevitzky: Koncert za kontrabas (I. st. Allegro)

Valentin Novak, kontrabas

J. S. Bach: Fuga BWV 998

J. Rodrigo: Tres piezas Espagnolas (2. st. Pasacaglia)

Teodor Cotič, kitara

J. S. Bach: Fuga BWV 1001

T. Takemitsu: All in Twilight (1. in 4. st.)

N. PaganiniI: Grand Sonata, op. 39 (1. st. Allegro risoluto)

Valentin Novak, kitara

 

Dogodek nima vstopnine.

Prijazno vabljeni.

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: