Vabimo vas na zaključno prireditev STARI APARATI ZA PRIHODNOST, ki bo potekala v petek, 22. marca, od 8. do 14. ure na Grajskem trgu.

Z zbiralno akcijo starih malih gospodinjskih aparatov bo Pokrajinski muzej Maribor v sodelovanju s podjetjem ZEOS, d.o.o. na poseben način obeležil letošnji Svetovni dan voda. Napačno odloženi aparati, stare baterije in sijalke, ki vsebujejo težke kovine, imajo velik negativen vpliv na naše okolje, med drugim tudi na podtalnico. Zato je zelo pomembno, da tovrstne odpadke ločeno zbiramo in jih oddamo na pravilna zbirna mesta.

Od 19. do 22. marca bo med 10. in 18. uro potekalo zbiranje malih gospodinjskih aparatov, elektronskih in električnih otroških igrač, aparatov za osebno nego, orodja in telefonov, ki jih bodo obiskovalci lahko oddali na recepciji muzeja, vhod z Grajskega trga.
Med oddanimi aparati jih bomo nekaj odbrali za muzejsko zbirko, ostale pa bomo 22. marca na Grajskem trgu med 8. in 14. uro v okviru zabavno izobraževalnega programa o pomembnosti ravnanja s starimi aparati varno odložili v za to namenjene zabojnike.

Tri darovalce najstarejših ali posebej zanimivih aparatov bomo nagradili s praktičnimi nagradami.

Veselimo se vašega obiska!

FOTO: Prenosni tranzistor znamke Nordmende, model Clipper, iz poznih 50-ih let 20. stoletja
Iz zbirke Pokrajinskega muzeja Maribor

Financerji, pokrovitelji, donatorji in partnerji: